- صفحه اصلی
- معرفی معاونت
- حوزه معاونت اجرایی مرکز بهداشت استان
- حوزه معاونت فنی مرکز بهداشت استان
- شبکه های بهداشت
- ویدئوهای آموزشی
- مدیریت سلامت محیط و کار
- آموزش اصول بازرسی
- آموزش نمونه برداری آب شرب
- آموزش نمونه برداری آب استخر های شنا
- انجام کلرسنجی آب شرب
- آموزش کار با دستگاه های پرتابل بازرسی
- آموزش نمونه برداری مواد غذایی
- آموزش نمونه برداری فاضلاب
- آموزش ارزیابی صدا
- آموزش ارزیابی ارتعاش
- آموزش ارزیابی درخشندگی
- آموزش ارزیابی ارگونومی
- آموزش ارزیابی استرس حرارتی
- آموزش ارزیابی روشنایی
- مدیریت سلامت محیط و کار
- آموزش اصول بازرسی
- آموزش نمونه برداری آب شرب
- آموزش نمونه برداری آب استخر های شنا
- انجام کلرسنجی آب شرب
- آموزش کار با دستگاه های پرتابل بازرسی
- آموزش نمونه برداری مواد غذایی
- آموزش نمونه برداری فاضلاب
- آموزش ارزیابی صدا
- آموزش ارزیابی ارتعاش
- آموزش ارزیابی درخشندگی
- آموزش ارزیابی ارگونومی
- آموزش ارزیابی استرس حرارتی
- آموزش ارزیابی روشنایی
- مدیریت سلامت محیط و کار
معرفی بهداشت محیط
تعریف بهداشت محیط
علم و فن کنترل عواملی از محیط زیست است که به هر طریقی میتوانند در رفاه و سلامت جسمی، روحی و اجتماعی فرد تأثیرگذار باشند.
اهداف بهداشت محیط
کنترل همه عواملی که اثر سوء بر پایداری سلامت انسان دارد؛ از جمله بیماریهای ناشی از آب، هوا، مواد غذایی و سایر عوامل محیطی. هدف دیگر مطالعه، شناخت و پیشگیری از اثرات مخرب این عوامل بر سلامت انسان است.
تعریف محیط
محیط مجموعهای از آب، هوا، خاک و روابط میان آنها و تمام موجودات زنده است. سلامت هر فرد و جامعه حاصل تعامل بین محیط درونی انسان و محیط بیرونی اوست؛ بیماری زمانی پدید میآید که این توازن برهم بخورد.
بخشهایی از فعالیتهای بهداشت محیط
- کنترل بر بهسازی و بهداشت مراکز تهیه، توزیع و فروش مواد غذایی، اماکن عمومی و بینراهی
- پایش آب آشامیدنی از نظر میکروبی و شیمیایی و اعلام نتایج به ارگانهای مربوطه
- کلرسنجی روزانه و گندزدایی آب در صورت نیاز
- نمونهبرداری و معدومسازی مواد غذایی فاسد یا مشکوک طبق دستورالعملها
- صدور کارت معاینه پزشکی برای مشاغل حساس
- بازدید از مدارس، مهدکودکها، استخرها و مراکز درمانی
- بررسی فاضلاب، زباله، هوا و منابع آلاینده و مکاتبه با ارگانهای مرتبط
- مبارزه با حشرات و جوندگان همراه با آموزش و نظارت بر عملیات سمپاشی
- اقدامات اضطراری هنگام بلایای طبیعی
- بازدید از پارکها، ترمینالها، مساجد و پمپبنزینها و پیگیری نواقص بهداشتی
اطلاعیه بهداشتی: سالمسازی سبزیجات و محصولات سالادی
جهت پیشگیری از آلودگی میکروبی و انگلی، مراحل زیر انجام شود:
- پاکسازی و شستشوی اولیه برای رفع گلولای
- انگلزدایی با محلول کف حاصل از چند قطره مایع ظرفشویی به مدت ۵ دقیقه
- ضدعفونی با محلول پودر پرکلرین ۷۰٪ (۱ گرم در ۵ لیتر آب) یا آب ژاول ۵٪ تا ۱۰٪ برای مدت ۵ دقیقه
- آبکشی نهایی با آب سالم جهت حذف کلر و ماده ضدعفونیکننده
پدیده گرد و غبار و اثرات آن بر سلامت
گرد و غبار کیفیت هوا و دید را کاهش داده و میتواند بر سلامت انسان، خصوصاً افراد مبتلا به بیماریهای تنفسی، اثر منفی بگذارد.
افراد آسیبپذیرتر:
- کودکان و سالمندان
- افراد مبتلا به آسم، برونشیت یا آمفیزم
- بیماران قلبی و ریوی
اقدامات احتیاطی در زمان بروز گرد و غبار:
- از فعالیت طولانی در فضای باز خودداری کنید.
- درها و پنجرهها را بسته نگه دارید.
- از سیستم تهویه با حالت گردش داخلی هوا استفاده کنید.
- در صورت علائم تنفسی، به پزشک مراجعه کنید.
- هنگام رانندگی در شرایط کمدید، با احتیاط کامل حرکت کنید.
درباره ماسکها:
ماسکهای کاغذی معمولی و دستمالها قادر به جلوگیری از ورود ذرات ریز گرد و غبار نیستند؛ استفاده از ماسکهای استاندارد توصیه میشود.
تماس با ما
یاسوج، بلوار شهید قرنی، معاونت بهداشتی
تلفن: 074-33336577
نمابر: 074-33336578